Official Yngwie Malmsteen
Official Yngwie Malmsteen for fans

DISCOGRAFIE YNGWIE MALMSTEEN
     media: 5.00 din 1 vot

Steeler inregistreaza un album, cu Malmsteen ca si chitarist, dar nefiind satisfacut de stilul comun al trupei, o paraseste pentru a se inrola in grupul Alcatrazz, unde gaseste confortul oferit de influentele trupelor ca Deep Purple si Rainbow. Totusi, nesatisfacut pe deplin, Malmsteen fondeaza formatia Rising Force, cu vechiul lui prieten clapar, Jens Johansson. Primul album al formatiei, este eliberat in 1984 poarta numele trupei si consta intr-o ampla aventura instrumentala. Albumul face valuri in cercurile de chitaristi, castigand nenumarate topuri in revistele de tehnica muzicala si chitare, ajungand chiar pe locul 60 in topul Billboard (ceea ce era notabil pentru un album instrumental).
De asemenea albumul a fost nominalizat la premiul Grammy pentru ‘Best Rock Instrumental Performace’. Albumele ulterioare, Marching Out si Trilogy, s-au vandut de asemenea destul de bine si i-au consolidat lui Yngwie reputatia si influenta ca si compozitor dar si ca chitarist. Pe data de 22 Iunie, 1987, Malmsteen are un accident de masina cu Jaguarul sau, in urma unui exces de viteza. In urma impactului, reuseste sa rupa volanul cu capul si isi zdrobeste nervii de la mana dreapta. In perioada de recuperare, mama lui moare iar managerul sau il escrocheaza pana aproape de faliment. Yngwie nu se lasa descurajat si, cu oarece eforturi recastiga dexteritatea mainii drepte si inregistreaza albumul Odyssey; cel mai usor album realizat pana atunci, caracteristic muzicii de radio din perioada aceea.
Single-ul ‘Heaven Tonight’ castiga auditoriul de dincolo de acela cu pasiune pentru chitara si duce albumul pe pozitia 40 in top Billboard. La putin timp dupa un turneu mondial ce avea sa includa si statele din blocul sovietic, proiectul Rising Force se destrama, iar Malmsteen pune pe picioare o trupa, in tara lui natala si inregistreaza albumul Eclipse (1990).

Albumul are mare succes in Europa si Japonia, dar rateaza publicul american, din lipsa promovarii. In 1992, Yngwie rupe violent contractul cu PolyGram si isi fixeaza ca prioritati inregistrarea albumului Fire and Ice. Dupa lansare, albumul debuteaza ca si cap de afis in topurile japoneze si Malmsteen porneste intr-un nou tur mondial. In perioada imediat urmatoare, trece prin diverse experiente foarte neplacute. Uraganul Andrew ii distruge locuinta din Miami; managerul lui, cu care colabora deja de 4 ani, moare de atac de cord; isi rupe o mana intr-un accident banal. In August 1993, femeia ce avea sa-i fie soacrã se opune casatoriei lui cu fiica ei si obtine arestarea acestuia, sub falsa acuzatie ca o tinea pe fiica ei ostatica amenintand-o cu o arma. Malmsteen este scos imediat de sub acuzatie, incidentul ia sfarsit iar acesta semneaza un contract cu compania Japoneza, Pony Canyon, cu atat mai mult cu cat bratul era complet vindecat.
Yngwie se intoarce in studio si lanseaza The Seventh Sign (1994), doua mini-albume (Power and Glory si I Can’t Wait), Magnum Opus (1995) si albumul Inspiration (1996), compus totalmente din cover-uri.
In timp ce popularitatea lui in U.S. se estompeaza, – datorita noilor pretentii ale vechilor fani ai shredding-ului perioadei ‘80 – Malmsteen devine din ce in ce mai popular in Europa, dar mai ales in Japonia si restul Asiei.

DISCOGRAFIE YNGWIE MALMSTEEN

Rising Force (1984)
Marching Out (1985)
Trilogy (1986)
Odyssey (1988)
Trial By Fire: Live in Leningrad (1989)
Eclipse (1990)
Collection (1991)
Fire and Ice (1992)
The Seventh Sign (1994)
Magnum Opus (1995)
Inspiration (1996)
Facing the Animal (1997)
LIVE! (1998)
Concerto Suite for Electric Guitar and Orchestra in Em, Opus 1 (1998)
Alchemy (1999)
War to End All Wars (2000)
Concerto Suite LIVE (2002)
Attack!! (2002)
Unleash The Fury (2005)
Far Beyond the Sun (dvd – 2006)

Sursa: Allmusic.comComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

   
 
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare